[05-02-2024] Εμβάθυνση συνεργασίας

[05-02-2024] Εμβάθυνση συνεργασίας

Συνεχίζεται η συνεργασία μεταξύ των τεσσάρων Συλλόγων που υπέγραψαν σχετικό μνημόνιο με κύριο συνδετικό στοιχείο την ένταξη στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΕΑΠΚ) έξι δρώμενων που τελούνται από τους εν λόγω συλλόγους στο Νομό Δράμας.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αναπτυξιακής Δράμας το απόγευμα της Τετάρτης 31ης Ιανουαρίου 2024, οι Σύλλογοι συζήτησαν και συνεργάστηκαν για τον προγραμματισμό εκδηλώσεων που σχετίζονται με την ένταξη των έξι δρώμενων στο Εθνικό Ευρετήριο. Αποφάσισαν λοιπόν την υλοποίηση μίας ημερίδας με θέμα: «Ο πολιτιστικός πλούτος του Νομού Δράμας, ανάδειξη και διαφύλαξη», ενταγμένης στον Πολιτιστικό Μάιο, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαμπακίου. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε συνέχεια τοπικών εκδηλώσεων όπως οι ιπποδρομίες Δοξάτου, η λιτανεία για την καρποφορία στην Καλή Βρύση και ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στο Μοναστηράκι.

[01-02-2024] Τουριστική Ανάπτυξη ΠΕ Δράμας 2024

[01-02-2024] Τουριστική Ανάπτυξη ΠΕ Δράμας 2024

Με αφορμή την υλοποίηση του ενταγμένου έργου στο τοπικό πρόγραμμα CLLD/LEADER, με τίτλο «Τουριστική Ανάπτυξη Π.Ε. Δράμας 2023» και μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Δράμας και Προέδρου της Αναπτυξιακής Δράμας ΑΕ κου Γιώργου Παπαδόπουλου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, συνάντηση εργασίας των έξι εταίρων που απαρτίζουν το συνεργατικό σχήμα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι πέντε δήμαρχοι του Νομού Δράμας: ο κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος (Δήμος Δράμας), ο κ. Γεώργιος Βογιατζής (Δοξάτο), ο κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης (Προσοτσάνη), ο κ. Ελευθέριος Ταμπουρίδης (Κάτω Νευροκόπι) και ο κ. Αναστάσιος Καγιάογλου (Παρανέστι).

[29-01-2024] Δράμα-Kαβάλα: 3 ημέρες με εμπειρίες που συνδέουν παρελθόν και μέλλον

[29-01-2024] Δράμα-Kαβάλα: 3 ημέρες με εμπειρίες που συνδέουν παρελθόν και μέλλον

Mε το αρχαίο βάρος να διαγράφεται στα νερά του Νέστου, εκεί που ο Διόνυσος και ο Απόλλων λατρεύτηκαν όσο πουθενά αλλού, και με στιβαρό το αποτύπωμα σε αυτό που διαμόρφωσε την συνέχεια του ελληνικού χρόνου, από τους ελληνιστικούς χρόνους μέχρι τους Οθωμανικούς χρόνους και την εθνική ολοκλήρωση, η Δράμα απολαμβάνει θαρρεί κανείς ρόλο πρωταγωνιστή στην ιστορία της χώρας, της Μακεδονίας, των Βαλκανίων. (…)

[05-01-2024] 10 δημοσιογράφοι στην Πεδιάδα Πολιτισμού για τα δρώμενα του 12ημέρου

[05-01-2024] 10 δημοσιογράφοι στην Πεδιάδα Πολιτισμού για τα δρώμενα του 12ημέρου

Γνωριμία με τα ιδιαίτερα έθιμα που αναβιώνουν στην περιοχή της Καβάλας και της Δράμας αλλά και σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής, θα έχει την ευκαιρία να βιώσει ομάδα δημοσιογράφων από μεγάλα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που θα βρεθεί στην περιοχή αυτές τις μέρες (5-7 Ιανουαρίου 2024).
Στην αποστολή, που διοργανώνουν οι Αναπτυξιακές Εταιρείες Καβάλας, Δράμας και Σερρών με στόχο την προβολή του μοναδικού χαρακτήρα της περιοχής, θα συμμετέχουν δημοσιογράφοι που θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τα ξεχωριστά κρασιά του φημισμένου τοπικού αμπελώνα και να ζήσουν από κοντά τα χαρακτηριστικά έθιμα των «Αράπηδων» και του «Μπάμπιντεν» στη Νικήσιανη, τον Ξηροπόταμο, το Μοναστηράκι και την Πετρούσα. Έθιμα που χάνονται στο βάθος των αιώνων και φανερώνουν την πλούσια παράδοση του τόπου. Ο Διόνυσος, το Αμπέλι, τα Διονυσιακά Δρώμενα, το Λατρευτικό στοιχείο, η Υλική και Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά είναι στοιχεία που θα αναδειχθούν μέσα από τις βιωματικές και μεταμορφωτικές δράσεις του διήμερου.

[02-01-2024] Εγκαίνια του "Κέντρου ερμηνείας οίνου και αποσταγμάτων"

[02-01-2024] Εγκαίνια του "Κέντρου ερμηνείας οίνου και αποσταγμάτων"

Εγκαινιάσαμε στις 29 Δεκεμβρίου 2023, ένα ακόμη έργο χρηματοδοτούμενο από το CLLD LEADER, το «Κέντρο Ερμηνείας Οίνου και Αποσταγμάτων». Στο Κέντρο Ερμηνείας Οίνου και Αποσταγμάτων, στη Χωριστή Δράμας, φιλοξενείται μια εγκατάσταση εμβαπτισμένης πραγματικότητας που σκοπό έχει να μεταφέρει τους επισκέπτες στον κόσμο του κρασιού της τέχνης και των αποσταγμάτων. Μέσα από τις εφαρμογές που αναπτύξαμε η Χωριστή απέκτησε, εκτός των άλλων, και μια καινοτόμα ψηφιακή πινακοθήκη, με έργα τέχνης που σχετίζονται με τον οίνο. Καινοτόμα η πινακοθήκη, γιατί επιλέγοντας ένα από τα 12 έργα τέχνης σπουδαίων δημιουργών, μπορούμε όχι μόνο να το θαυμάσουμε αλλά και να το γνωρίσουμε σε βάθος.

Skip to content