Εγκαινιάσαμε στις 29 Δεκεμβρίου 2023, ένα ακόμη έργο χρηματοδοτούμενο από το CLLD LEADER, το «Κέντρο Ερμηνείας Οίνου και Αποσταγμάτων». Στο Κέντρο Ερμηνείας Οίνου και Αποσταγμάτων, στη Χωριστή Δράμας, φιλοξενείται μια εγκατάσταση εμβαπτισμένης πραγματικότητας που σκοπό έχει να μεταφέρει τους επισκέπτες στον κόσμο του κρασιού της τέχνης και των αποσταγμάτων. Μέσα από τις εφαρμογές που αναπτύξαμε η Χωριστή απέκτησε, εκτός των άλλων, και μια καινοτόμα ψηφιακή πινακοθήκη, με έργα τέχνης που σχετίζονται με τον οίνο. Καινοτόμα η πινακοθήκη, γιατί επιλέγοντας ένα από τα 12 έργα τέχνης σπουδαίων δημιουργών, μπορούμε όχι μόνο να το θαυμάσουμε αλλά και να το γνωρίσουμε σε βάθος.

Επιλέγοντας π.χ. τον Μυστικό Δείπνο, η εφαρμογή εμβαπτισμένης πραγματικότητας μας μεταφέρει στο Μιλάνο, στην τραπεζαρία του μοναστηριού Σάντα Μαρί Ντέλε Γκράτσιε και ο ξεναγός μας, ο θεός Διόνυσος, μας εξηγεί την αριστουργηματική χρήση της προοπτικής, την σύνθεση και την τεχνοτροπία του έργου του Λεονάρντο Ντα Βίτσι. Πιστεύουμε ότι έτσι προσφέρουμε μια σημαντική εκπαιδευτική εμπειρία – ένα υπέροχο ταξίδι στον χώρο της τέχνης.

Το έργο υλοποιήθηκε με Αναθέτουσα Αρχή το Δήμο Δράμας με διαγωνιστική διαδικασία βάση του Ν. 4412 και χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 μέσω του Τοπικού Προγράμματος LEADER με Ομάδα Τοπικής Δράσης την Αναπτυξιακή Δράμας ΑΕ.

[02-01-2024] Εγκαίνια του "Κέντρου ερμηνείας οίνου και αποσταγμάτων"
Tagged on:         
Skip to content