Στελέχη της Αναπτυξιακής Δράμας καθώς και ενδιαφερόμενοι από τουριστικές επιχειρήσεις, συλλογικούς, επιστημονικούς, καλλιτεχνικούς φορείς κ.α. που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και εγκρίθηκε η συμμετοχή τους, θα συμμετέχουν στο Διεθνές Συνέδριο Δημιουργικού Τουρισμού στο Λουτράκι Αλμωπίας.

Το συνέδριο (31 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου) χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LEADER, διοργανώνεται από την Αναπτυξιακή Πέλλας στο πλαίσιο του διακρατικού έργου «Enhancement of European Rural Development Capabilities» – ENERDECA II, με συμμετέχουσες 19 Αναπτυξιακές Εταιρίες (Ομάδες Τοπικής Δράσης) από Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία και Λιθουανία και πάνω από 40 τουριστικές επιχειρήσεις, συλλογικούς φορείς, επιστημονικούς και καλλιτεχνικούς φορείς κ.α.

Μεταξύ άλλων, εισηγητές στο διεθνές συνέδριο θα είναι:

  • η κ. Nancy Duxbury, Senior Researcher in Cities, Cultures and Architecture at the Centre for Social Studies, Universidad de Coimbra (κύρια εισηγήτρια)
  • ο κ. Tiago Vinagre de Castro από το Δίκτυο CREATOUR Πορτογαλίας θα διοργανώσει σεμινάριο με σκοπό τη δικτύωση των προσκεκλημένων επιχειρήσεων-φορέων
  • ο κ. Danijel Omerzel, Sales Consultant Ljubljana Tourism θα παρουσιάσει καλές πρακτικές από την Σλοβενία
  • από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού
  • από το Υφυπουργείο Τουρισμού
  • εκπρόσωποι των εταίρων από την Κύπρο, την Λιθουανία και την Πορτογαλία, όπου θα παρουσιαστούν παραδείγματα καλών πρακτικών δημιουργικού τουρισμού

Η ΟΤΔ Αναπτυξιακής Δράμας ΑΕ θα συμμετέχει στο Συνέδριο ενεργά με αποστολή 15 ατόμων και με παρουσίαση στο πρόγραμμα του Συνεδρίου το παράδειγμα του VOLAX σαν πρακτική δράσεων δημιουργικού τουρισμού που ήδη υλοποιούνται.

Οι ενδιαφερόμενοι που δεν θα παρευρίσκονται στο συνέδριο θα μπορούν να παρακολουθήσουν μέσω της εφαρμογής Zoom σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

[30-10-2023] Σεμινάριο ερμηνείας πόρων και δημιουργικού τουρισμού
Skip to content