Συνεχίζεται η συνεργασία μεταξύ των τεσσάρων Συλλόγων που υπέγραψαν σχετικό μνημόνιο με κύριο συνδετικό στοιχείο την ένταξη στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΕΑΠΚ) έξι δρώμενων που τελούνται από τους εν λόγω συλλόγους στο Νομό Δράμας.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αναπτυξιακής Δράμας το απόγευμα της Τετάρτης 31ης Ιανουαρίου 2024, οι Σύλλογοι συζήτησαν και συνεργάστηκαν για τον προγραμματισμό εκδηλώσεων που σχετίζονται με την ένταξη των έξι δρώμενων στο Εθνικό Ευρετήριο. Αποφάσισαν λοιπόν την υλοποίηση μίας ημερίδας με θέμα: «Ο πολιτιστικός πλούτος του Νομού Δράμας, ανάδειξη και διαφύλαξη», ενταγμένης στον Πολιτιστικό Μάιο, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαμπακίου. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε συνέχεια τοπικών εκδηλώσεων όπως οι ιπποδρομίες Δοξάτου, η λιτανεία για την καρποφορία στην Καλή Βρύση και ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στο Μοναστηράκι.

Προγραμματίστηκε επίσης και η διοργάνωση Συνεδρίου – Συμποσίου το φθινόπωρο, με κύριο στόχο την επιστημονική τεκμηρίωση των ενταγμένων στοιχείων στο ΕΕΑΠΚ, τη συνεργασία μεταξύ των τοπικών φορέων που υλοποιούν τα δρώμενα, τη συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα, την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος του Νομού Δράμας και την ένταξη σε υπερτοπικά δίκτυα. Στη διοργάνωση θα κληθούν να συμμετέχουν και εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού που συντονίζει την όλη προσπάθεια της δικτύωσης σε επίπεδο χώρας.

Οι συνεννοήσεις των Συλλόγων θα συνεχιστούν εξειδικεύοντας τις δράσεις όσο πλησιάζουμε στις ημερομηνίες των εκδηλώσεων σε συνεργασία και συντονισμό με την Αυτοδιοίκηση και λοιπές τοπικές αρχές.

Τέλος καταβάλλεται προσπάθεια από τους Συλλόγους για την ένταξη των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που σχεδιάζουν σε προσκλήσεις του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργείου Πολιτισμού ή και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων όπως το LEADER.

[05-02-2024] Εμβάθυνση συνεργασίας
Skip to content