Ολοκληρώθηκε με επιτυχία συνάντηση εργασίας της Αναπτυξιακής Δράμας με στελέχη της Ομάδας Τοπικής Δράσης του Δήμου Maritsa (περιοχή Φιλιππούπολης) και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων την Τρίτη 9-10-2018. Παρουσιάσαμε στη νεοσύστατη βουλγαρική εταιρεία τον τρόπο λειτουργίας μας σε θέματα ευρωπαϊκών προγραμμάτων τύπου LEADER και ανταλλάξαμε ιδέες τεχνογνωσίας και σωστές πρακτικές που εφαρμόζονται στις εταιρείες των 2 χωρών.

Την 12μελή αντιπροσωπεία από την Βουλγαρία υποδέχθηκαν τόσο ο Πρόεδρος της εταιρείας και Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Α. Πατακάκης όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος και Δήμαρχος Δράμας κ. Χ. Μαμσάκος οι οποίοι καλωσόρισαν θερμά τους εκπροσώπους του Δήμου Maritsa προσφέροντάς τους και ενθύμια από την ιστορική περιοχή της Δράμας. Στα πλαίσια της συνάντησης εργασίας ξεναγήσαμε την βουλγαρική αντιπροσωπεία σε επενδύσεις της περιοχής μας που έχουν υλοποιηθεί με χρηματοδότηση του ευρωπαϊκού προγράμματος LEADER. Μιλήσαμε με τους ιδιοκτήτες για το πως βλέπουν οι ίδιοι τα προγράμματα αυτά, ποια είναι η αίσθησή τους μετά την ολοκλήρωση των επενδυτικών τους σχεδίων και είδαμε εν τοις πράγμασι την 20ετή συμβολή της εταιρεία μας στα 250 και πλέον έργα που έχουμε υλοποιήσει.

Η Φιλιππούπολη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας με πληθυσμό 340 χιλιάδων κατοίκων, ενώ 545 χιλιάδες ζουν στην αστική της περιοχή. Είναι σημαντικό οικονομικό, συγκοινωνιακό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο. Για το έτος 2019 έχει οριστεί ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης (μαζί με την πόλη Ματέρα της Ιταλίας) και στα πλαίσια της συνάντησης τέθηκαν θέματα διακρατικής συνεργασίας της Αναπτυξιακής Δράμας με την Αναπτυξιακή Εταιρεία της περιοχής Maritsa.

Ο.Τ.Δ. του Δήμου Maritsa

Iδρύθηκε στις 31 Μαρτίου 2016 μετά από δημόσια διαδικασία διαβούλευσης με τους εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας και καλύπτει όλη την περιοχή του Δήμου Maritsa.

Δήμος Maritsa

Ο Δήμος ιδρύθηκε με διάταγμα του Κρατικού Συμβουλίου τον Οκτώβριο του 1987. Είναι διοικητικά εγκατεστημένο στο περιφερειακό κέντρο του Plovdiv.

[10-10-2018] Συνάντηση εργασίας με βουλγαρική αποστολή από το Δήμο Maritsa (περιοχή Plovdiv – Φιλιππούπολης)
Tagged on:             
Skip to content