Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

18:30 -> Η Οικολογική Κίνηση Δράμας και η εναλλακτική κοινότητα “ΠΕΛΙΤΙ” διοργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης με θέμα: “Γιατί σταφυλοθεραπεία, πως, διάρκεια, οφέλη και διακοπή της”. Με ομιλητή τον κ. Γ. Σωφρονίδη.
Παράλληλα τα παιδιά θα απασχοληθούν δημιουργικά (ζωγραφική και χειροτεχνία) με θέμα “παιδί και αμπέλι”. Στην Πλατεία Ελευθερίας Δράμας.

19:00 -> “Θρακο-κατάνυξη”. Η Θρακική Εστία Δράμας με ένα γνήσιο θρακιώτικο γλέντι συμμετέχει στη “Δραμoινογνωσία”. Ο χορός και το κρασί θα ρέουν άφθονα επί της Ίωνος Δραγούμη στη Δράμα…!

19:30 -> “Τραγουδάμε για το κρασί…με το κρασί”. Αναπολούμε τις ρομαντικές εποχές της λατέρνας και της καντάδας . Τραγουδάμε και χορεύουμε μαζί με το Λύκειο των Ελληνίδων Δράμας. Στην Πλατεία Ελευθερίας Δράμας.

20:00 -> Το “Adesso Bar” διοργανώνει το event “Grapes on Twist” , σε μια βραδιά με ιδιαίτερα cocktails βασισμένα στα Δραμινά Κρασιά. Απολαύστε τα αγαπημένα σας κλασικά κοκτέιλ σε παραλλαγές με τοπικά κρασιά και γευτείτε την διαφορά των αγαπημένων σας οίνων σε τέσσερις διαφορετικούς πρωτότυπους συνδυασμούς που προτείνει το “Adesso Bar”.

20:30 -> “Wine party στην παλιά Δράμα”. Διοργάνωση: Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας και Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δράμας. Πάροδος οδού Αμύντα στο σιντριβάνι.

20:30 -> Το καφέ-μπαρ “Φάμπριcα” διοργανώνει την εκδήλωση: “JOEY Live”. Ο Σαλονικιός τροβαδούρος του Folk & Roll JOEY, σε μια σύνθεση έκπληξη με ντέφια, κέφια, ακορντεόν, μπαγλαμάδες, αηδόνια, τρομπόνια κι άλλα πολλά.

21:00 -> Τα καφέ-μπαρ “Monk”, “Di Bruno” και “Carano” διοργανώνουν μουσική βραδιά με Dj επί της οδού Ζερβού, συνοδεία δροσερών κοκτέιλ με βάση τα δραμινά κρασιά.

22:00 -> Το “Art café” διοργανώνει μουσική βραδιά με τη Σόφη Γεωργαντζή. Τα βαλκάνια συναντούν την Ήπειρο και την μπλουζ με μοναδικό τρόπο.

—————————–

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

18:00-24:00 -> Το κέντρο της πόλης θα παραμείνει κλειστό για τα οχήματα.

18:00-21:30 -> Ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας διοργανώνει για ακόμη μια φορά τη «ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΟΡΑΣ». Το κέντρο της πόλης πεζοδρομείται και γεμίζει μουσικά συγκροτήματα και διάφορα happenings. Τα σημεία που θα πραγματοποιηθούν είναι: Γ. Παπανδρέου και Εμμανουήλ Παπά, Μεγάλου Αλεξάνδρου (ύψος Εθνικής Τράπεζας), Λαμπριανίδη και Άρμεν, Καραϊσκάκη και 19ης Μαΐου, Βενιζέλου, Βελισαρίου, Αγ. Σοφίας και Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η αγορά θα λειτουργήσει μέχρι τις 21.30.

19:30 -> Το καφέ-μπαρ “Ελευθερία” και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Εκπαιδευτήρια Ελληνικής Παράδοσης” παρουσιάζει το βιβλίο “Ουρανόεσσα” του Κώστα Κρομμύδα.

21:00 -> Κεντρική Εκδήλωση. “Στην Υγειά μας! Πίνουμε κρασί… και το εννοούμε!” Η “πεντάμετρη φιάλη των Wines of Drama” ανοίγει…και χορευτικά, τύμπανα και μουσικές από το Λύκειο των Ελληνίδων Δράμας , τα κρουστά του bloco da Grecia “Fasarioso” και τα κέντρα μπαλέτου “Pirouette” της Έλενας και Κωνσταντίνας Νότα πλαισιώνουν την τιμητική μας εκδήλωση. Πλατεία Ελευθερίας Δράμας.

21:30 -> Το καφέ-μπαρ “Black Sugar” διοργανώνει Greek Wine Night, ελληνική μουσική βραδιά με DJ.

21:30 -> Το “Γλυκό καφέ” διοργανώνει μουσική βραδιά με τους Νίκο Γρηγοριάδη και Μαρία Συρμαλόγλου electric & acoustic guitar & crust

22:00 -> Το “Art café” διοργανώνει έντεχνη μουσική βραδιά με τους Μάριο Σαμδάνη (κιθάρα, τραγούδι) και Θανάση Ζεμαδάνη (μπουζούκι, τραγούδι).

22:00 -> Τα καφέ–μπαρ “CHICO”, “ΦΙΚΑ” και το ψητοπωλείο “Τεμπελαρχείο” διοργανώνουν συναυλία με τα χάλκινα πνευστά Κοζάνης στο δρόμο της Βενιζέλου. Συμμετέχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Εκπαιδευτήρια Ελληνικής Παράδοσης”.

[26-05-2016] Πέμπτη 26 & Παρασκευή 27 πρόγραμμα εκδηλώσεων στη Δραμοινογνωσία 2016
Skip to content