Τρίτη 24 Μαΐου 2016
10:00-12:00 -> “Δράμα:1840-1940. Άρωμα ταμπάκου. Ιστορίες – Πάθη – Πρωταγωνιστές”. Εκδήλωση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δράμας Α.Ε. για την παρουσίαση του πιλοτικού έργου τουριστικής ερμηνείας δέκα επιλεγμένων μνημείων – σταθμών της αστικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Δράμας που σχετίζονται με τη χρυσή εποχή του καπνού. Η εκδήλωση θα στοχεύει παράλληλα στη διερεύνηση της δυνατότητας ευρύτερης ή ειδικότερης σύνδεσης του αστικού πολιτιστικού προϊόντος με άλλους τουριστικούς πόρους (δυνητικούς ή ήδη ενεργοποιημένους) και κυρίως το κρασί. Το πιλοτικό έργο που θα παρουσιαστεί εντάσσεται στο πλαίσιο της Πράξης ΑLECTOR – Collaborative Networks of Multilevel Actors to advance quality standards for heritage tourism at Cross Border Level που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Black Sea Joint Operational Programme. Στο “Hydrama Grand Hotel”.
20:00 -> “Γνωρίζω το κρασί του τόπου μου”. Παρουσίαση: Παπαγεωργίου Φραγκίσκος. Οι φοιτητές του τμήματος οινολογίας και τεχνολογίας ποτών Δράμας και το Winewalker.gr, αναλύουν τα ειδικά χαρακτηριστικά αμπελοκαλλιέργειας της περιοχής, την στενή σχέση του οίνου της Δράμας με την ιστορία και τους λόγους που το Δραμινό κρασί έχει ξεχωρίσει σε παγκόσμια κλίμακα και παρουσιάζουν τα βασικά χαρακτηριστικά της γευσιγνωσίας. Η παρουσίαση ολοκληρώνεται με τη γευστική δοκιμή των εξαιρετικών οίνων της περιοχής. Προτεραιότητα εισόδου θα έχουν τα άτομα που θα δηλώσουν συμμετοχή στην σελίδα μας στο Facebook: “Δραμοινογνωσία-Dramoinognosia”. Στο Θεατράκι Αγίας Βαρβάρας.
20:00 -> Το καφέ-μπαρ “Φάμπριcα” διοργανώνει την εκδήλωση “Μοριοκολογόντας…”. Αρπάζοντας την ευκαιρία για πειραματισμούς και μοναδικές γεύσεις η ‘Φάμπριcα’ ετοιμάζει μοναδικές συνταγές με βάση τους τοπικούς Οίνους και την molecular mixology.
21:15 -> Συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα. Στα Γρασίδια Αγίας Βαρβάρας.
21:30 -> Το “Art café” διοργανώνει μουσική βραδιά με τον τραγουδοποιό – ερμηνευτή Απόστολο Ρίζο.
—————————–
Τετάρτη 25 Μαΐου 2016
10:00 -> Γαστρονομική περιπλάνηση στο Δήμο Προσοτσάνης.
10:00-14:00 -> Οι τοπικές επιχειρήσεις τροφίμων της περιοχής θα είναι ανοιχτές για γνωριμία με το κοινό.
17:00 -> “Μαθαίνουμε τα μυστικά του αμπελιού”. Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας διοργανώνει δωρεάν ξενάγηση για κάθε ενδιαφερόμενο σε αμπελώνα της Χωριστή Δράμας.
17:00 – 17:15 -> Προσέλευση και αναχώρηση από την είσοδο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας (Διοικητήριο).
17:30 – 18:45 -> Ξενάγηση στον αμπελώνα με τον γεωπόνο κ. Μυστακίδη Ζαφείρη.
19:00-21:00 -> Εσπερίδα του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ανατ. Μακεδονίας με θέμα: «Επίδραση των εδαφοκλιματικών συνθηκών και καλλιεργητικών πρακτικών στην παραγωγή υψηλής ποιότητας οίνων».
Πρόγραμμα:
18:45 – 19:15: Προσέλευση – Χαιρετισμοί.
19:15 –19:45: «Η καλλιέργεια της Αμπέλου κάτω από δύσκολες εδαφικές και κλιματικές συνθήκες και η παραγωγή προϊόντων ποιότητας» Νικολάου Νικόλαος, Καθηγητής Αμπελουργίας Α.Π.Θ.
19:45 – 20:15: «Φυσικό περιβάλλον της αμπέλου και η σημασία του για τον αμπελώνα της Δράμας» Κουνδουράς Στέφανος, Επίκουρος Καθηγητής Αμπελουργίας Α.Π.Θ.
20:15 – 20:45: «Φυτοπροστασία στο αμπέλι – Συμβατική, ολοκληρωμένη, βιολογική και η επίδραση τους στο τελικό προϊόν» Μυστακίδης Ζαφείρης, Msc Γεωπόνος, Πρόεδρος της ΔΕ του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Αν. Μακεδονίας.
20:45 – 21:00: Ερωτήσεις.
Η εκδήλωση ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο. Είσοδος ελεύθερη.
Στο ισόγειο του Δημαρχείου Δράμας (Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων)
19:00 -> Έκθεση εταιριών παραγωγής τροφίμων στο κέντρο της Προσοτσάνης.
20:00 -> Το καφέ-μπαρ “Φάμπριcα” διοργανώνει την εκδήλωση: “Shake your Wine”. Ο τοπικός οίνος μεταμορφώνεται, αναμειγνύεται, στολίζεται με τοπικά προϊόντα και σερβίρεται ως ξεχωριστό Cocktail όπως μόνο η “Φάμπριcα” ξέρει.
21:00 -> Θα απολαύσουμε τις γευστικές δημιουργίες του σεφ Τάσου Ζαχαρόπουλου βασισμένες στα προϊόντα της περιοχής. Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση.
22:00 -> Το “Art café” διοργανώνει Funk, Blues & Soul βραδιά με τους FUNK IT UP.