"Ευχάριστα" προβλήματα...

– Η έλλειψη προσωπικού στην Υπηρεσία Δόμησης του Δ. Δράμας αναδεικνύει σοβαρά ζητήματα

– Δήμαρχος Προσοτσάνης: «Τον Σεπτέμβριο θα ιδρύσουμε Διεύθυνση Δόμησης»

– Γραμματέας Δήμου Δράμας: «Αυξημένος όγκος εργασιών δόμησης από το ΒΙ.ΠΑ. Προσοτσάνης μέσω LEADER»

– Πρόεδρος ΤΕΕ ΑΜ: Χρονοβόρα διαδικασία οι προσλήψεις… πρέπει να βρεθούν λύσεις

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ και δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, που πραγματοποιήθηκε τη Μ. Τετάρτη 28 Απριλίου, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία σύμβαση διαδημοτικής συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Δράμας και Προσοτσάνης.

Η σύμβαση διαδημοτικής συνεργασίας ανάμεσα στους δύο Δήμους της Π.Ε. Δράμας, αφορούσε τη Διεύθυνση Δόμησης του Δήμου Δράμας (παλαιά Διεύθυνση Πολεοδομίας Ν. Δράμας). Το ζήτημα αφορά στον «δανεισμό» ενός υπαλλήλου μηχανικού από το Δήμο Προσοτσάνης προς τη Διεύθυνση Δόμησης του Δήμου Δράμας, καθώς υπάρχει σχετική έλλειψη προσωπικού στην συγκεκριμένη υπηρεσία.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στο εισηγητικό του θέματος, «η Διεύθυνση Δόμησης του Δήμου Δράμας έχει ήδη σημαντικά συσσωρευμένο φόρτο εργασιών που αφορούν σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα, οι οποίες πρέπει να διεκπεραιωθούν άμεσα».

Όπως διευκρινίζεται, «πολλές απ’ αυτές τις εργασίες, αποτελούν προϋπόθεση για την εκτέλεση επενδυτικών προγραμμάτων LEADER αλλά και άλλων επενδύσεων, όπου προκειμένου να τελεστεί ο έλεγχος και η έκδοση οικοδομικής άδειας θα πρέπει να εξασφαλιστεί η άμεση συνδρομή και από άλλους Δήμους».

Η συνεργασία αυτή θα γίνει…

Δείτε το πλήρες άρθρο της εφημερίδας Πρωϊνός Τύπος εδώ: https://bit.ly/3nNmSTQ

[05-05-2021] Σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας - Δήμος Δράμας και Προσοτσάνης για "δανεισμό" μηχανικού
Ετικέτες:    
Μετάβαση στο περιεχόμενο