Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 10.00, στη μικρή αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, έλαβε χώρα συνάντηση ενημέρωσης – συνεργασίας με τους ωφελούμενους προγραμμάτων ΤΟΠΣΑ που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την δημιουργία κοινωνικής επιχείρησης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δικτύωσης της Πράξης «Ολοκληρωμένο Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης στους Δήμους Δοξάτου, Προσοτσάνης και Παρανεστίου», η οποία έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της Δράσης 7 «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας».

Σε αυτήν συμμετείχαν εκπρόσωποι των Αναπτυξιακών Συμπράξεων «Αρσινόη», «Πολυδεύκης» και «Συν-Εργασία για τη Δράμα». Στη συνάντηση παρευρέθη επίσης η κα Αγγελική Σαγιά, Πρόεδρος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Πνοή», η οποία κατέθεσε την εμπειρία της και συνομίλησε με ενδιαφερόμενους ωφελούμενους άλλων Συμπράξεων. Στελέχη – εκπρόσωποι της Αναπτυξιακής Δράμας Α.Ε., του Δήμου Δοξάτου και της «Επι-Μένουμε Δράμα» επιχείρησαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των ωφελούμενων πάνω σε θέματα σύσταση και λειτουργίας Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ένας από τους πλέον σημαντικούς στόχους των Αναπτυξιακών Συμπράξεων στο πλαίσιο των Πράξεων ΤΟΠΣΑ είναι η προώθηση της Κοινωνικής Οικονομίας μέσα από τη σύσταση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.

[12-02-2014] Συνάντηση ενημέρωσης – συνεργασίας για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα
Ετικέτες: