«Αν θέλουμε ως Περιφέρεια να επανατοποθετηθούμε στον οικονομικό χώρο, ένα από τα σημεία πάνω στα οποία πρέπει να εστιάσουμε, είναι ο τουρισμός» είπε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης ανοίγοντας της εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Σύγχρονες τεχνολογίες στην υπηρεσία του τουρισμού» που διοργάνωσε η ΠΑΜ-Θ την Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014, στην Αλεξανδρούπολη.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο του έργου Joint Tourism Initiative Targeting Heritage/ Κοινή τουριστική πρωτοβουλία που στοχεύει στην πολιτιστική κληρονομιά, και ακρωνύμιο «JTI TARGET», του Προγράμματος Διασυνοριακής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2007 – 2013. Επικεφαλής εταίρος είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και συνεταίροι οι Νομαρχίες Χασκόβου, Σμόλιαν και Κίρτζαλι της Βουλγαρίας.

Στόχος του συνεδρίου ήταν η ανάλυση των προοπτικών και των σύγχρονων τάσεων στον τουρισμό, αλλά και την προσέγγιση επιτυχημένων πρακτικών και την ανάδειξη του ρόλου των Νέων Τεχνολογιών στον τομέα του τουρισμού.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάδειξης της πολιτιστικής διάστασης του τουριστικού προϊόντος μέσα από νέες τεχνολογίες που αποτελεί και βασικό σκοπό του προγράμματος JTI TARGET: «Το πρόγραμμα έχει εφαρμογές και για έξυπνες συσκευές, κινητά τηλέφωνα, οι οποίες χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή στο σχεδιασμό τους, ώστε να είναι ευκίνητες, γρήγορες, αποτελεσματικές, εύχρηστες, και επίσης να μη χαθούν μέσα στο χάος που παρουσιάζει σήμερα το διαδίκτυο».

Συνολικά 12 ομιλητές, μεταξύ αυτών και η κ. Εύη Τζήμου από την Π.Ε. Δράμας, παρουσίασαν από το δικό τους τομέα τις προτάσεις, ιδέες, στόχους, προβλήματα και λύσεις για το θέμα του τουρισμού υπό το πρίσμα της ραγδαίας αύξησης της χρήσης των νέων τεχνολογιών που μας προσφέρονται.

Την εταιρεία μας εκπροσώπησε ο υπεύθυνος τμήματος Πληροφορικής κ. Ανδρέας Ιατρίδης, ο οποίος διαπίστωσε την επιτακτική ανάγκη προσαρμογής των μεθόδων πληροφόρησης με τη χρήση των νέων τεχνολογικών εργαλείων. «Με αιχμή του δόρατος τα κοινωνικά δίκτυα, που όλο και περισσότερο διεισδύουν στην καθημερινή πρακτική όλων μας αλλά και το σωστό σχεδιασμό ιστοσελίδων ώστε να είναι προσβάσιμες από όλες τις διαδικτυακές συσκευές (smartphones, tablets, laptops κ.λπ.), μπορούν οι σωστά σχεδιασμένες προωθητικές κινήσεις και ενέργειες να έχουν το μέγιστο όφελος. Η Αναπτυξιακή Δράμας Α.Ε. παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι σε θέση να προσαρμόζει στις διαδικασίες λειτουργίας της τις νέες μεθόδους για την μεγιστοποίηση του οφέλους των κατοίκων της περιοχής μας».

Στο συνέδριο συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, ο αρμόδιος Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μιχάλης Αμοιρίδης και άλλοι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΠΑΜΘ, στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες των Δήμων, των Περιφερειακών Ενοτήτων, Αναπτυξιακών Εταιρειών καθώς και πλήθος επιχειρηματίες του τουρισμού.

[04-11-2014] Διεθνές συνέδριο JTI "Target"
Ετικέτες:        
Μετάβαση στο περιεχόμενο