Με επιτυχία υλοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Προώθηση της δικτύωσης και συνεργασίας σε θέματα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και επανένταξης», η οποία συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Δράμας και την Αναπτυξιακή Δράμας Α.Ε. Στην ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου το πρωί της Παρασκευής 19 Δεκεμβρίου 2014, συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κος Αριστείδης Μωϋσιάδης και ικανός αριθμός εκπροσώπων Κοινωνικών Δομών και φορέων του Νομού Δράμας. Ειδικότερα, στην ημερίδα εκπροσωπήθηκαν: το Κέντρο Ημέρας «Πολυδεύκης» της Ε.Ψ.Υ.Κ.Α., η Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α. Δήμου Δράμας («Βοήθεια στο Σπίτι»), η Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, η Ένωση Κυριών Δράμας, το Κέντρο Πρόληψης Νομού Δράμας «Δράση», ο Σύλλογος Διαβητικών Νομού Δράμας, το Ιατροκοινωνικό Κέντρο Δράμας, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας, το Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Δράμας, ο σύλλογος γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες η «Λάμψη», κ.λπ. Αντικείμενο της ημερίδας δικτύωσης ήταν η δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας, το αντικείμενο του οποίου θα είναι η διαρκής ανταλλαγή πληροφοριών, ιδεών και απόψεων πάνω σε θέματα που αφορούν τη ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και επανένταξη αλλά και γενικότερα θέματα κοινωνικής πολιτικής. Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων για δικτύωση και συνεργασία ήταν έντονο ενώ υπεβλήθησαν από τη Δημοτική Αρχή αρκετές ενδιαφέρουσες προτάσεις για την άσκηση της κοινωνικής πολιτικής στο Νομό Δράμας στο μέλλον.

Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο στο πλαίσιο της Πράξης Τ.Ο.Π.Ε.Κ.Ο. «Πολυδεύκης – Δημιουργία Απασχόλησης και Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας στην Κοινωνική Οικονομία για Άνεργα Άτομα με Ψυχική Αναπηρία ή/και Νοητική Υστέρηση» που εντάσσεται στο Θεματικό Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης Ενσωμάτωση του Συνόλου του Ανθρώπινου Δυναμικού σε μια Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών» του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», κατηγορία παρέμβασης 1: «Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Κοινωνικού Αποκλεισμού Ευπαθών Ομάδων του Πληθυσμού», Δράση 3 «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες» του Υπουργείου Εργασίας. Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Υπενθυμίζεται ότι πέραν της ανωτέρω Πράξης Τ.Ο.Π.Ε.Κ.Ο. (Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες), η Αναπτυξιακή Δράμας συμμετέχει στις κάτωθι Πράξεις Τ.Ο.Π.Σ.Α. (Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης):

  1. «Ολοκληρωμένο Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης στους Δήμους Δοξάτου, Προσοτσάνης και Παρανεστίου» με Συντονιστή Εταίρο την Αναπτυξιακή Δράμας – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. και εταίρους το ΚΕΚ Φίλιππος, το Δήμο Δοξάτου, το Δήμο Παρανεστίου, το Δήμο Προσοτσάνης, το Σύνδεσμο Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Δράμας, την Εταιρεία «Διαχείριση Έργου Ο.Ε.», την Ένωση Κυριών Δράμας και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας.
  2. «Συν-Εργασία: Στοχευμένη Στήριξη της Απασχόλησης στο Νομό Δράμας» με συντονιστή Εταίρο την Α.Μ.Κ.Ε. Απασχόλησης και Ανάπτυξης Ν. Δράμας «Επι-Μένουμε Δράμα» και εταίρους το Δήμο Δράμας, το Δήμο Κάτω Νευροκοπίου, το ΚΕΚ Φίλιππος, τη «Γνώση Αναπτυξιακή» , την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας, το Επιμελητήριο Δράμας και την Αναπτυξιακή Δράμας – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.
  3. «Αρσινόη: Υποστήριξη άνεργων γυναικών για τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Κοινωνικής Φροντίδας» με Συντονιστή Εταίρο το Κ.Ε.Κ. ΕΥΡΩΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Α.Ε. και εταίρους την Εταιρεία Ψυχικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών (Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.) και την Αναπτυξιακή Δράμας – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.

Όλες οι παραπάνω Πράξεις υποστηρίζουν ανέργους από όλες τις περιοχές του Νομού μας μέσα από δράσεις κατάρτισης, συμβουλευτικής, υποβοήθησης στην εξεύρεση εργασίας, στήριξης της επιχειρηματικότητας, κ.λπ. Η Αναπτυξιακή Δράμας Α.Ε., πιστή στην αποστολή της, θα συνεχίζει να υποστηρίζει και να υλοποιεί δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης στην περιοχή μας, με σκοπό την άμβλυνση των αρνητικών επιπτώσεων της δημοσιονομικής κρίσης.

[19-12-2014] Ημερίδα με θέμα «Προώθηση της δικτύωσης και συνεργασίας σε θέματα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και επανένταξης»
Ετικέτες:            
Μετάβαση στο περιεχόμενο