[28-10-2020] Απαγόρευση επισκέψεων στα γραφεία μας

Λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του Covid-19 στην περιοχή μας, από αύριο Πέμπτη 29.10.2020 δεν επιτρέπονται (προσωρινά) οι πάσης φύσεως επισκέψεις στα γραφεία μας.

Εναλλακτικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέγουν κάποιον από τους παρακάτω τρόπους επικοινωνίας:
1. Τηλεφωνικά (2521047610 και 2521047611)
2. Με φαξ (2521047612)
3. Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (aned@otenet.gr)

Ζητούμε την κατανόησή σας, δεδομένων των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών. Η παρούσα ανακοίνωση ισχύει μέχρι νεωτέρας σχετικής ενημέρωσης.

[21-10-2020] Δελτίο τύπου - CLLD LEADER Ν. Δράμας - Ξεκίνησαν οι αυτοψίες και οι έλεγχοι ενόψει πληρωμών

Χθες, 20 Οκτωβρίου 2020, ξεκίνησαν στοχευμένες αυτοψίες από τις αρμόδιες Επιτροπές Παρακολούθησης Πράξεων (Ε.Π.Π.) της Ομάδας Τοπικής Δράσης Αναπτυξιακή Δράμας ΑΕ στα πλαίσια ελέγχου της προόδου των έργων δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα και με στόχο την προετοιμασία των πρώτων πληρωμών.

Φωτογραφία ΔΤ 21-10-2020
Αυτοψία στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Προσοτσάνης (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ)

Τα στελέχη της Αναπτυξιακής, συνοδευόμενα από τον Διευθυντή ξεκίνησαν από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Προσοτσάνης το οποίο ολοκλήρωσε την υλοποίηση του έργου του. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 26.000 ευρώ αφορά στην προμήθεια 30 στολών (παντελόνι, σακάκι, πουκάμισο ζώνη και πηλήκιο με τα κατάλληλα ρέλια και λογότυπα) και 31 μουσικών οργάνων που εξυπηρετούν τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ και πραγματώνουν ένα όραμα αρκετών ετών.

Στη συνέχεια ακολούθησαν αυτοψίες σε δύο έργα ιδιωτικού χαρακτήρα, οι δικαιούχοι των οποίων παρόλο που δεν έχουν ακόμη υπογράψει τις ανάλογες συμβάσεις, έχουν νομίμως, όπως προβλέπεται άλλωστε από το οικείο θεσμικό πλαίσιο, ξεκινήσει την υλοποίηση των έργων τους.

Η πρώτη αυτοψία πραγματοποιήθηκε στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων “Tο Σπίτι Συντροφιάς” που το ενταγμένο σήμερα έργο αφορά την κτιριακή επέκταση και την προμήθεια εξοπλισμού, συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού 433.805,86 ευρώ. Η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων είναι επένδυση γνώριμη από παλιά στην Αναπτυξιακή αφού η μονάδα θεμελιώθηκε, ολοκληρώθηκε και ξεκίνησε τη λειτουργεία της με χρηματοδότηση μέσω του Leader+ με θεμελίωση τον Ιανουάριο του 2006 και ολοκλήρωση τον Φεβρουάριο του 2009.

Η δεύτερη αυτοψία πραγματοποιήθηκε στον Παραγωγικό Συνεταιρισμό Γυναικών Κοκκινογείων που είναι και ο πολυνίκης του θεσμού. Είναι η τέταρτη επένδυση που πραγματοποιεί με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader. Η επένδυση θεμελιώθηκε με το Leader II, επεκτάθηκε κτιριακά και εξοπλίστηκε περαιτέρω με το Leader+, εκσυγχρονίσθηκε με τον Άξονα 4 – προσέγγιση leader και τώρα επεκτείνεται κτιριακά και προμηθεύεται εξοπλισμό με τη βοήθεια από το σημερινό Τοπικό Πρόγραμμα CLLD leader.

Αυτονόητο είναι ότι στόχο των επιτόπιων ελέγχων αποτελεί αφενός η εμψύχωση των επενδυτών με την επιτόπια λύση προβλημάτων αν υπάρχουν και αφετέρου ο έλεγχος και η συμφωνία πρότασης και υλοποίησης ώστε οι πληρωμές να ακολουθήσουν χωρίς καθυστερήσεις και προβλήματα.

Το προσεχές διάστημα οι αυτοψίες από τις Επιτροπές Παρακολούθησης Πράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού χαρακτήρα θα είναι συνεχείς. Η συχνή παρουσία της ΟΤΔ Αναπτυξιακή Δράμας ΑΕ είναι παράγοντας ομαλής, χωρίς προβλήματα και γρήγορης υλοποίησης του τοπικού προγράμματος γεγονός που εξηγεί τη διαχρονικά εξαιρετική θέση του νομού Δράμας στην κατάταξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που προΐσταται του Leader και στις 4 προγραμματικές περιόδους από το 1996 μέχρι σήμερα.

[21-09-2020] Δελτίο τύπου - Υπεγράφη η δυνατότητα υπερδέσμευσης ποσού 3.536.910 ευρώ - Αυξάνονται οι πόροι για τις ιδιωτικές επενδύσεις κατά 115%

Με το υπ΄ αριθμ. 4821/ 18-9-2020 έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής του ΠΑΑ 2014-2020 και με υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κου Μπαγινέτα, δόθηκε στην ΟΤΔ Αναπτυξιακή Δράμας ΑΕ, η δυνατότητα χρήσης προγραμματικής υπερδέσμευσης  Δημόσιας  Δαπάνης ύψους 3.536.910 ευρώ.

Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι οι πόροι για τις ιδιωτικές επενδύσεις υπερδιπλασιάζονται και οι 19 επενδύσεις που είναι σήμερα παραδεκτές για χρηματοδότηση, στο άμεσο μέλλον, μετά από συνεδρίαση και αποφάσεις της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος CLLD LEADER Νομού Δράμας θα ξεπεράσουν τις 50.

[11-09-2020] Δελτίο τύπου - CLLD LEADER Νομού Δράμας: Έσπασε το ρόδι, ξεκίνησε η υλοποίηση των Δημόσιων Έργων

Ο Δήμος Προσοτσάνης, πρώτος από τους ΟΤΑ του νομού, έσπασε το ρόδι και έλαβε έγκριση δημοπράτησης για το ενταγμένο στο LEADER έργο του με τίτλο «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΜΑΥΡΟΛΕΥΚΗΣ» και συνολικό εγκεκριμένο προϋπολογισμό 272.000,00 €. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί μέσω της Αναπτυξιακής Δράμας ΑΕ που είναι  η Ομάδα Τοπικής Δράσης για το CLLD / LEADER στο νομό  και οι  πόροι προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Το παρόν έργο αφορά την κατασκευή νέου αγωγού μεταφοράς νερού μήκους 3.170 μέτρων από τον υφιστάμενο υδατόπυργο του οικισμού Νεροφράκτη σε υφιστάμενο φρεάτιο του δικτύου ύδρευσης στα όρια του οικισμού Μαυρολεύκη.  Το επόμενο διάστημα ο Δήμος Προσοτσάνης θα προβεί στη δημοπράτηση του έργου και μετά την ανάδειξη του αναδόχου και την υπογραφή της σύμβασης θα ξεκινήσει η κατασκευή του.

Το ανωτέρω έργο είναι ένα από τα πέντε (5) ενταγμένα στο LEADER έργα τα οποία θα υλοποιηθούν από τους Δήμους στο νομό και ο συνολικός προϋπολογισμός τους ανέρχεται σε 1.121.469,71 €. Πέραν αυτών υπάρχουν ακόμη δέκα οκτώ (18) έργα υλοποιούμενα από το Επιμελητήριο Δράμας, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, πολιτιστικούς συλλόγους, το νομικό πρόσωπο Δήμου Προσοτσάνης, τον κυνηγετικό σύλλογο Δράμας, το φιλοζωικό σύλλογο Δοξάτου, τους Οψόμεθα  και την Ελληνική Αστυνομία. Οι διαδικασίες υλοποίησης έχουν ξεκινήσει για το σύνολο των έργων και το επόμενο διάστημα θα πληθαίνουν οι δημοπρατήσεις από τους φορείς του δημοσίου  και οι αγορές εξοπλισμού από τους πολιτιστικούς και λοιπούς συλλόγους. Ο συνολικός προϋπολογισμός των 23 έργων δημόσιου χαρακτήρα που είναι ενταγμένα στο τοπικό πρόγραμμα CLLD / LEADER νομού Δράμας ανέρχεται σε 2.046.592,19 €.

Υδατόπυργος
Skip to content