[18-01-2021] Υπογραφή συμβάσεων 9 ιδιωτικών έργων CLLD/LEADER N. Δράμας

Σήμερα, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 10:00 π.μ., υπογράφηκαν, στην Αίθουσα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ) CLLD LEADER και της Αναπτυξιακής Δράμας ΑΕ, Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο και από τους επενδυτές, 9 από τις 53 συμβάσεις των ενταγμένων έργων ιδιωτικού χαρακτήρα στο leader CLLD Νομού Δράμας.

Όσον αφορά τα έργα ιδιωτικού χαρακτήρα κατατέθηκαν και αξιολογήθηκαν 87 προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 19.949.213,79€ και δημόσιας δαπάνης 11.652.710,64€ και έλαβαν απόφαση ένταξης  53 προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού  11.668.230,52€ και δημόσιας δαπάνης 6.607.970,52€. Για να επιτευχθεί η ένταξη τόσων πολλών έργων εξασφαλίστηκε γενναία επιπλέον χρηματοδότηση 3.536.910€, που συνιστά μια αύξηση της τάξης του 115%. Επιλαχούσες παραμένουν 23 προτάσεις προϋπολογισμού 5.068.687,38€ και δημόσιας δαπάνης 3.002.509,98€.

Υπογραφή συμβάσεων 9 ιδιωτικών έργων CLLD/LEADER N. Δράμας

Θα καταβληθεί προσπάθεια να εξασφαλιστούν οι επιπλέον πόροι ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα όλες οι θετικά αξιολογημένες επενδυτικές προτάσεις συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 9.610.480,32€.

Τα έργα που εντάχθηκαν αφορούν σε διάφορους τομείς της οικονομίας, όπως διαμονή, εστίαση και αναψυχή, μεταποίηση και εμπορία αγροτικών προϊόντων, βιοτεχνία, οικοτεχνία, και παραγωγή ειδών μετά την 1η μεταποίηση, παροχή υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής, πολυλειτουργικά αγροκτήματα και δασοκομικές τεχνολογίες. Κάτω από τους ανωτέρω τομείς υπάρχουν επενδύσεις όπως: εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, τουριστικές επενδύσεις καταλυμάτων, αναψυκτηρίων και θεματικών πάρκων, οινοποιεία, συσκευαστήρια φρούτων και λαχανικών, μονάδες παραγωγής χυμών και αλλαντικών, βιοτεχνίες χάρτινων και πλαστικών συσκευασιών, παραγωγής σκυροδέματος και κατασκευής μηχανημάτων και μεταλλικών κατασκευών, βιοτεχνία ζωοτροφών, συνεργεία οχημάτων, εδαφολογικά εργαστήρια, μονάδες φυσικοθεραπείας και φροντίδας ηλικιωμένων αλλά και  ιατρεία. Εντάχθηκαν επίσης δράσεις κατάρτισης και συνεργατικά σχήματα τα οποία θα λειτουργήσουν επικουρικά των μεμονωμένων επιχειρήσεων αναφορικά με την τουριστική ανάπτυξη, τη βελτίωση της διαχειριστικής ικανότητας των επιχειρήσεων και τη σύνδεση της πανεπιστημιακής έρευνας με την τοπική επιχειρηματικότητα.

Στο επόμενο διάστημα, θα υπογραφεί το σύνολο των συμβάσεων μεταξύ της Αναπτυξιακής Δράμας Α.Ε. και των επενδυτών, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση των έργων και η σταδιακή κατάθεση των πρώτων αιτημάτων πληρωμής.

Η Αναπτυξιακή Δράμας, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και το επενδυτικό κοινό, συνεισφέρει στην τοπική οικονομία με σημαντικές υποδομές που υλοποιούνται από την αυτοδιοίκηση, με έργα και δράσεις από λοιπούς φορείς και συλλόγους αλλά και με τα καθαρά επενδυτικά σχέδια  που υλοποιούν ιδιώτες, βελτιώνοντας έτσι την οικονομική θέση της περιοχής και των κατοίκων της. Η επιτυχής μέχρι σήμερα πορεία του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER, αποδεικνύει ότι η τοπική ανάπτυξη είναι μια συνεχής και συλλογική διαδικασία.

Στο πλαίσιο αυτό, θα εργαστούμε και στο επόμενο διάστημα για συνέχιση και ενίσχυση της κοινής μας δράσης για την ολοκληρωμένη τοπική ανάπτυξη της περιοχής μας.

[24-12-2020] Εγκάρδιες ευχές από την Αναπτυξιακή Δράμας

Ο πρόεδρος, το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι της Αναπτυξιακής Δράμας Α.Ε. σας εύχονται καλά Χριστούγεννα, ευτυχισμένο και σαφώς …ένα καλύτερο νέο χρόνο!

► για την …ζωντανή έκδοση της κάρτας επισκεφθείτε το Facebook της εταιρείας μας: https://www.facebook.com/anedae/videos/449848832690030

Καλές γιορτές!

[22-12-2020] Δελτίο τύπου - Πρώτη καταβολή επιχορήγησης σε έργο δημοσίου χαρακτήρα στα πλαίσια του τοπικού προγράμματος CLLD LEADER

Σήμερα καταβάλλαμε στον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος», ενταγμένο έργο Δημόσιου χαρακτήρα, ως επιχορήγηση το 100% των δαπανών που πραγματοποίησε για την πρώτη παράδοση των στολών που πρόκειται να προμηθευτεί μέσω του CLLD LEADER.

Είναι η πρώτη πληρωμή στα πλαίσια του τοπικού προγράμματος CLLD LEADER N. Δράμας, εντός του 2020 και έπεται συνέχεια…

Οι 48 γυναικείες και 40 ανδρικές παραδοσιακές φορεσιές που θα προμηθευτεί ο σύλλογος και θα καλυφθούν από το τοπικό πρόγραμμα CLLD LEADER κοστίζουν συνολικά 34.478 ευρώ.

Ευελπιστούμε σύντομα οι χορευτές του Συλλόγου να τις φορέσουν και να προβάλλουν και πάλι τον μακεδονικό πολιτισμό (ενδυμασία, χορό, τραγούδια, έθιμα κτλ.) σε εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως και στην προ κορωνοϊού εποχή.

[17-12-2020] Απόφαση ένταξης ιδιωτικών έργων CLLD/LEADER N. Δράμας, συνολικού προϋπολογισμού 11,7 εκ. ευρώ

Ανακοινώνεται η ένταξη πενήντα τριών (53) έργων ιδιωτικού χαρακτήρα στα πλαίσια του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020, του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER του Ν. Δράμας, μετά την έκδοση της σχετικής Απόφασης Ένταξης από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται σε 11,7 εκ. ευρώ με δημόσια δαπάνη 6,6 εκ. ευρώ

Τα έργα που εντάσσονται αφορούν σε διάφορους τομείς της οικονομίας, όπως καταλύματα, οινοποιεία, εστιατόρια, εδαφολογικά εργαστήρια, συνεργεία οχημάτων, μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, συνεργατικά σχήματα, μικρές βιοτεχνίες, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών κλπ.

Στο επόμενο διάστημα, θα υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις μεταξύ της Αναπτυξιακής Δράμας ΑΕ και των δικαιούχων, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση των έργων τους και η σταδιακή κατάθεση των πρώτων αιτημάτων πληρωμής.

Η εταιρεία μας, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και το επενδυτικό κοινό, συνεισφέρει στην τοπική οικονομία με υποδομές που υλοποιούνται από την αυτοδιοίκηση, με έργα και δράσεις  από λοιπούς φορείς και συλλόγους αλλά και με 53 επενδυτικά σχέδια  που υλοποιούν ιδιώτες, βελτιώνοντας έτσι την οικονομική θέση της περιοχής και των κατοίκων της. Η επιτυχής μέχρι σήμερα πορεία του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER, αποδεικνύει ότι η τοπική ανάπτυξη είναι μια συνεχής και συλλογική διαδικασία.

Στο πλαίσιο αυτό, θα εργαστούμε και το επόμενο διάστημα για συνέχιση και ενίσχυση της κοινής μας δράσης για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της περιοχής μας.

Δείτε το έγγραφο της απόφασης ένταξης.

[24-11-2020] Ανακοίνωση οριστικών αποτελεσμάτων ιδιωτικών έργων CLLD/LEADER N. Δράμας

Η Αναπτυξιακή Δράμας Α.Ε. έχοντας υπόψη α) τα αποτελέσματα εξέτασης των ενδικοφανών προσφυγών και β) το υπ’ αριθ. 4821/18.09.2020  έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων με το οποίο δίδεται η δυνατότητα υπερδέσμευσης στο πλαίσιο της πρόσκλησης μέχρι του ποσού των 3.536.910,00€,

ανακοινώνει τους οριστικούς πίνακες κατάταξης των προτάσεων που υποβλήθηκαν προς ένταξη στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων έργων (πράξεων) ιδιωτικού χαρακτήρα, στο πλαίσιο του Μέτρου 19 «Τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών Κοινοτήτων (CLLD/LEADER)», Υπομέτρου 19.2 του ΠΑΑ 2014-2020 του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER Νομού Δράμας.

Η διαδικασία γνωστοποίησης, μέσω της ιστοσελίδας, των αποτελεσμάτων στους δικαιούχους αφορά στην:

  • ανάρτηση του οριστικού πίνακα κατάταξης ανά υποδράση
  • ανάρτηση της επιστολής της ΟΤΔ προς τους δικαιούχους

Εντός της ημέρας θα αποσταλεί επίσης και προσωπικό email σε όλους τους δικαιούχους, στο οποίο επισυνάπτονται:

  • ο οριστικός πίνακας κατάταξης στην υποδράση που υπάγονται 
  • η σχετική επιστολή της εταιρείας μας με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομισθούν, εφόσον η πρόταση είναι παραδεκτή προς ένταξη

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά ή με ηλεκτρονική αλληλογραφία κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 9:00 μέχρι 15:00.

Skip to content